Bakken,  Cake

Cinnamon rolls

Ook zo gek op kaneel en de warme geuren die uit je oven komen? Dan is dit recept echt iets voor jou. De cinnamon rolls zijn niet alleen lekker, maar zorgen er ook voor dat je keuken (en huis!) ontzettend lekker gaan ruiken. Tijdens het bakken van deze cinnamon rolls konden wij thuis de geur boven nog ruiken. Heerlijk! Zelf vind ik het lekker om voor het serveren nog wat poedersuiker met citroensap te mengen en dit over de cinnamon rolls te verdelen. Hierdoor wordt het net wat frisser. Ingrediënten:

 • 140 gram roomboter
 • 180 ml melk
 • 400 gram bloem
 • Snufje zout
 • 1 zakje gist
 • 4 el suiker
 • 60 ml water
 • 1 ei
 • 175 gram bruine basterdsuiker
 • 1 el kaneel

Bereidingswijze:

 1. Laat de boter smelten in een pannetje op laag vuur. Laat hierna de boter een beetje afkoelen.
 2. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm is. Voeg hier 5 eetlepels van de afgekoelde boter aan toe en roer dit door elkaar.
 3. Meng in een grote kom de bloem met de suiker en de gist, meng dit door elkaar. Voeg hierna het water, ei, de lauwwarme melk en het zout toe. Kneed dit met deeghaken tot een deeg. Om het deeg soepel en zacht te maken moet het deeg minimaal 5 minuten gekneed worden.
 4. Zet het deeg apart en laat het voor minimaal een half uur rusten.
 5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van ongeveer 30 x 45 cm. Bestrijk het deeg met de afgekoelde boter (houd ongeveer 2 el boter over, die boter heb je later nog nodig.
 6. Mix de bruine basterdsuiker met het kaneel en verdeel dit mengsel over de met boter ingesmeerde rechthoek.
 7. Rol de deeglap vanaf de lange kant tot een rol en snijd hier 12 gelijke stukken van. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Het is prima als er wat ruimte tussen de broodjes zit. Dek de schaal af en laat ze rijzen tot de broodjes in volume verdubbeld zijn. Dit duurt 30 minuten tot een uur.
 8. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin. De broodjes zijn warm het lekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *