Brownie met hazelnootmeel
Afgelopen week heb ik een brownie van hazelnootmeel gemaakt. Wij kopen dit meestal in Duitsland. Hier hebben ze veel bak-ingrediënten voor weinig geld en vaak ook veel meer keuze.
De brownie is erg goed gelukt, was lekker smeuïg in het midden. Bak de brownie niet te lang, het is juist wel lekker als hij van binnen nog wat nat is.
Benodigdheden:
- 40 gram cacao
- 180 gram pure chocolade
- 180 gram boter
- 330 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram hazelnootmeel
- 5 eidooiers
- 80 ml heet water
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter met de chocolade in een pannetje op een laag vuurtje.
- Meng het water en de cacao, roer dit goed door.
- Voeg alle suikers, het meel en de eieren in een grote kom.
- Voeg de natte ingrediënten toe.
- Meng alles goed door.
- Giet de mix over in een bakblik en zet voor 30-45 minuten in de oven.
- Check met een satéprikker of de brownie klaar is. De satéprikker mag er iets nat uit komen, anders heb je een droge brownie.
Eetsmakelijk!