Bakken,  Hartig,  Pizza

Parmezaansebroodjes

Vers gebakken broodjes dippen in goede olijfolie, zout en balsamicoazijn, heerlijk vind ik dat! Vorige week heb ik mijn pizzadeeg weer gemaakt en met dit deeg heb ik deze Parmezaansebroodjes gemaakt. Ik vond ze erg lekker! Je kunt ze zowel warm als koud eten, bij een borrelplankje of bij een kommetje soep. Benieuwd hoe je deze Parmezaansebroodjes maakt? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

  • De helft van mijn pizzadeeg
  • Parmezaanse kaas
  • Los geklopt ei

Bereidingswijze:

  1. Bereid het pizzadeeg volgens dit recept.
  2. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  3. Kneed het deeg goed door en verdeel het in stukjes deeg ter grootte van ongeveer een spruitje.
  4. Rol elk stukje deeg tot een sliert. Leg in elk sliertje een knoop.
  5. Leg de ‘knopen’ op een met bakpapier beklede bakblik.
  6. Klop het ei los en smeer de knopen in met het ei.
  7. Strooi wat Parmezaanse kaas over de knopen.
  8. Bak de Parmezaansebroodjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Erg lekker met wat olijfolie, zout en balsamicoazijn, maar ook erg lekker om mee te dippen in de soep!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *