Snacks

Sinterklaas popcorn

Vanmiddag komt Sinterklaas weer aan in Nederland! Hoog tijd om weer aan de slag te gaan met lekkere recepten met speculaaskruiden en pepernoten. Eigenlijk had ik ergens in september de eerste pepernoten al in huis, ik kan mijn ouders nog bijna horen zeggen ‘Nee Aniek, we kopen pas pepernoten als Sint Maarten voorbij is’. Wat fijn dat ik het lekker zelf mag bepalen 😉
Vandaag geen pepernoten recept, geen pepernotenijs en ook geen pepernotencheesecake, nee we gaan aan de slag met Sinterklaas popcorn. Lekker voor mij een Sinterklaas-film of gewoon als snack. Benieuwd? Lees dan verder. 

Ingrediënten:

 • 1 zakje zoete magnetronpopcorn
 • 1 el water
 • 40 gram boter
 • 50 gram suiker
 • 1 tl speculaaskruiden
 • Snufje zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Bereid de popcorn zoals op de verpakking staat en stop hierna in een grote kom.
 3. Stop alle overgebleven ingrediënten in een pannetje. Kook het mengsel al roerende op een laag vuurtje, je wacht tot de suiker volledig gesmolten is.
 4. Giet het speculaasmengsel over de popcorn in de kom. Meng het mengsel goed door de popcorn, zodat elk stukje popcorn een laagje heeft.
 5. Verspreid de popcorn gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat. Roer de popcorn om de 3 minuten en bak de popcorn in ongeveer 15-18 minuten. Tijdens het afkoelen zal de popcorn lekker knapperig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *