Diner,  Pizza

Chicken teriyaki pizza

Kennen jullie het broodje chicken teriyaki van de Subway? Deze pizza is gemaakt met het broodje van de Subway in ons achterhoofd. Eigenlijk was deze pizza het idee van Iris, gelukkig maar, want ik was er zelf waarschijnlijk nooit opgekomen. De credits zijn voor jou Iris! Want de pizza was (is!) erg lekker. Voel je vrij om de pizza te beleggen zoals je zelf graag wilt en lekker vindt, wij hebben gekozen voor twee soorten kaas en rode ui en paprika. Benieuwd hoe je deze pizza maakt? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

Voor 2 pizza’s

 • 1/2 van het pizzadeeg
 • Tomatensaus (hoeveelheid naar eigen wens)
 • 1 kipfilet
 • half flesje teriyaki saus
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 1 bol mozzarella
 • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:

 1. Bereid het pizzadeeg en de tomatensaus volgens het recept. Geen zin of tijd om het zelf te maken? Je kunt ook kant en klare bodems uit de winkel gebruiken. Een snelle tomatensaus maak je door passata met Italiaanse kruiden te mixen. Smaakt goed, maar zelf een tomatensaus maken is lekkerder.
 2. Breng een pannetje met gezouten water op het vuur aan de kook. Kook je kipfilet gaar in ongeveer 15 minuten. Pluis de kip met 2 vorken op een snijplank en leg de geplozen kip in een schaaltje. Giet hier ongeveer de helft van de teriyaki saus over, naar smaak kun je altijd meer of minder toevoegen.
 3. Verwarm de oven voor op 250 graden, kan jouw oven niet zo warm? Zet de oven dan op zijn warmst.
 4. Snijd de paprika en het uitje klein. Knijp het vocht uit de mozzarella en trek het bolletje in kleine stukjes uit elkaar.
 5. Verdeel het pizzadeeg in twee en rol elk bolletje uit tot een pizza. Om ervoor te zorgen dat het deeg niet plakt aan het aanrecht kun je wat extra bloem gebruiken.
 6. Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi dan wat geraspte kaas over de pizza. Verdeel wat ui, paprika en de teriyaki kip over de pizza. Top de pizza af met mozzarella en meer geraspte kaas.
 7. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten goudbruin in de oven. Blijf bij de oven in de buurt, elke oven is anders dus het kan best zijn dat de pizza in jouw oven eerder of later klaar is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *