Bakken,  Koekjes

White chocolate rice crispy

Vroeger nam mijn vader uit Duitsland koekjes mee. Die waren gemaakt van gepofte rijst en melkchocolade, die vond ik echt heerlijk! Ik kan helaas niet vinden wat de naam van deze koekjes is. Ze zaten volgens mij in een gele verpakking… Iemand van jullie die het weet?
Nu heb ik zo’n soort koekje gemaakt, maar dan niet met melkchocolade maar met witte chocolade en sprinkels. Het is echt super simpel, je hebt alleen even geduld nodig tot de koekjes helemaal hard zijn geworden. Leuk als traktatie op school, maar ook erg lekker om gewoon thuis bij een kopje koffie of thee te eten! Benieuwd hoe je deze simpele koekjes maakt? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

Voor 24 stuks

  • 400 gram gesmolten witte chocolade
  • 80 gram gepofte rijst
  • 2 tot 3 el sprinkels

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een vierkante/ rechthoekige bakvorm met bakpapier. Zet een pannetje water op een laag vuur en breng tot aan het kookpunt. Snijd of breek de chocolade in kleine stukjes. Leg de stukjes witte chocolade in een hitte bestendige kom. Deze kom moet op het pannetje kunnen en het water aan de onderkant niet raken. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  2. Haal de kom met gesmolten chocolade van het vuur. Voeg de gepofte rijst aan de gesmolten chocolade toe en mix alles goed door. Verdeel het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel als laatste wat sprinkels over het mengsel en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Na 2 uur is het mengsel hard geworden, je kunt het in blokjes snijden of breken. Wil je nette stukjes snijden? Schenk dan heet water in een lang glas, stop hier het mes in, droog het mes met een theedoek en snijd hierna een stuk van het brok. Hierna stop je het mes weer in het glas en herhaal je de stappen.

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *