Pepernotencheesecake
Sinterklaas is gisteren weer in het land gekomen! De pepernoten liggen al maanden in de winkel en de eerste zakken zijn er bij ons al weer doorgewerkt. Sinterklaas vind ik altijd één van de leukste en gezelligste feesten, samen met kerst natuurlijk. Ondanks dat ik de intocht niet meer kijk, wil ik toch een beetje het ‘sinterklaasgevoel’ krijgen. En hoe doe ik dat? Door een lekker stukje pepernotentaart te eten. Benieuwd hoe je deze simpele ‘pepernotencheesecake’ maakt? Kijk dan snel bij de beschrijving!
Benodigdheden:
- 250 gram pepernoten (+ een beetje ter garnering)
- 130 gram boter
- 200 gram roomkaas
- 250 ml slagroom
- sap van 3 citroenen
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:
- Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuurtje of in de magnetron.
Bekleed je bakvorm met bakpapier. Meng de gemalen pepernoten met de boter en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het mengsel goed aan en zet de bodem in de koelkast. - Zet ongeveer 30 ml slagroom apart. Klop de rest van de slagroom stijf.
- Meng het blikje gecondenseerde melk en de roomkaas met het sap van drie citroenen. Klop dit goed door.
- Meng de slagroom voorzichtig door het cheesecakemengsel.
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water. Warm de apart gezette slagroom op, voeg de uitknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door.
- Meng het gelatine-mengsel door het cheesecakemengsel.
- Verdeel het mengsel over de bodem in het bakblik. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Garneer de taart met wat pepernoten.
Eetsmakelijk!