Bijgerechten,  Diner,  Pizza

Pizzastengels met beenham

Je hebt vast wel het recept van de Italiaanse kaasstengels voorbij zien komen. Voor die stengels maakte ik gebruik van bladerdeeg, erg lekker en simpel maar soms wil je ook eens wat anders. Deze keer heb ik gebruik gemaakt van pizzadeeg. Als ik pizzadeeg maak, dan maak ik altijd een grote hoeveelheid. Hierdoor houd ik vaak wat deeg over, heb je een klein bolletje over dan kun je hier heel goed pizzastengels van maken. Gebruik de ingrediënten die je nog in huis hebt, zo maak je direct ook wat restjes op. Voel je dus niet verplicht om beenham te kopen, wanneer je nog schouderham of salami in de koelkast hebt liggen! Ook deze ingrediënten zullen voor een erg lekker resultaat zorgen. Oh… nog even een tip als je net als ik geen zin hebt om een tomatensaus te maken, gebruik dan een klein beetje passata en breng dit op smaak met Italiaanse kruiden. Is ook erg lekker. 

Benodigdheden:

Er staan hier expres geen hoeveelheden, je kunt dit het beste maken met restjes.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Rol het pizzadeeg uit en snijd hier reepjes van 1 tot 1,5 cm van. Verdeel wat tomatensaus over het deeg, doe hetzelfde met de geraspte kaas. Je kunt de beenham het beste in dunne reepjes snijden en hierna over de reepjes deeg verdelen.
  3. Rol de pizzastengels naar eigen wens, het makkelijkste is om 2 reepjes op elkaar te plakken en deze hierna aan beide uiteinden te rollen. Hierdoor krijg je een leuk effect.
  4. Leg de pizzastengels op een met bakpapier bekleed bakblik en strooi nog wat Italiaanse kruiden over de pizzastengels. Bak de pizzastengels tot ze goudbruin en gaar zijn, dit hangt per oven af. Hier hebben ze ongeveer 10 minuten in de oven gezeten. Let op! Blijf bij je oven in de buurt, alle ovens zijn anders en het zou zonde zijn als het verbrandt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *