Bakken,  Taarten

Cookie dough cheesecake

Ik ben gek op cookie dough, vooral het ijsje van Ben&Jerry is een favoriet! Nu ben ik ook dol op cheesecake, ik denk dat dat mijn favoriete taart is. Vandaar dat ik een cookie dough cheesecake heb gemaakt. Nu heb ik hem nog lekkerder gemaakt door er ook een chocolade topping op te doen, dit hoeft natuurlijk niet! Je kunt er ook voor kiezen om deze achterwegen te laten. Een machtige taart is het namelijk zeker. Maar… wel erg lekker. 

Benodigdheden:

Voor de bodem

 • 250 gram chocolate chip cookies
 • 100 gram roomboter

Voor de cheesecake

 • 500 gram roomkaas
 • 100 gram poedersuiker
 • 200 ml slagroom
 • 6 blaadjes gelatine
 • 1 tl vanille extract

Voor de cookie dough

 • 50 gram roomboter
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gram suiker
 • 3 el Griekse/Turkse yoghurt
 • 1 tl vanille extract
 • 140 gram bloem
 • snufje zout
 • 75 gram chocolate chips (Jumbo / groothandel)

Voor de topping

 • 150 gram pure chocolade
 • 100 ml slagroom
 • klontje boter

Bereidingswijze:

 1. Bodem: Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter voor de bodem van de taart. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Vet een springvorm in, of bekleed het met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.
 2. Cookie Dough: Mix de roomboter voor de cookie dough samen met de twee suikers. Blijf mixen tot het licht van kleur wordt. Voeg hierna het vanille extract en de yoghurt toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan de bloem, het zout en de chocolate chips toe. Mix dit met een spatel tot een samenhangend deeg.
  Pak de springvorm erbij, trek stukjes van de cookie dough en verdeel dit over de bodem. Druk dit hierna zachtjes aan, je wilt dat er over de hele koekbodem cookie dough zit. Plakt het erg? Maak dan je vingers nat met koud water, dit voorkomt het plakken. Zet de springvorm terug in de koelkast.
 3. Cheesecake: Week de blaadjes gelatine in een koud water. Houd 50 ml slagroom apart. Klop de overgebleven slagroom stijf. Klop in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en vanille extract glad. Voeg geleidelijk de stijfgeklopte slagroom toe, blijf kloppen en zorg voor een glad mengsel.
  Verwarm de 50 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe bij de verwarmde slagroom. Op het moment dat de gelatine volledig is opgelost, kun je het mengsel toevoegen bij het cheesecake-mengsel. Mix dit goed door. Giet het mengsel in de springvorm en zet in de koelkast. Laat de cheesecake volledig opstijven, dit duurt zo een uurtje of drie.
 4. Topping: Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Verwarm de slagroom in een pannetje op een laag vuurtje. Giet de verwarmde slagroom over de chocolade. Blijf roeren tot de chocola bijna helemaal gesmolten is. Voeg dan het klontje boter toe en roer tot een egale massa. Verdeel het mengsel over de opgesteven taart. Zet de taart voor een half uur in de koelkast. Hierna kun je hem aansnijden en eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *