Dessert,  Ijs

Pepernotenijs

Nog een paar dagen en het is alweer pakjesavond. Vandaag heb ik voor jullie een leuk én lekker idee voor het toetje op pakjesavond. Namelijk pepernotenijs! Het was een uitprobeersel, maar is gelukkig erg goed gelukt! Maak het minimaal een dag van te voren, dan ben je er zeker van dat het ijs goed bevroren is wanneer je het wilt eten!

Pepernotenijs

Benodigdheden:

  • Blikje gecondenseerde melk
  • 50 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el speculaaskruiden
  • Handje pepernoten
  • Optioneel handje chocolate chips

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Meng in een aparte kom de gecondenseerde melk, melk, vanille extract en de speculaaskruiden.
  3. Schep de slagroom voorzichtig door het gecondenseerde melk mengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  4. Meng een handje pepernoten en chocolate chips door het ijsmengsel en schep het ijsmengsel in een bakje die je kan afsluiten met een deksel.
  5. Zet het bakje met ijs minimaal 8 uur in de diepvries. Een nacht in de vriezer laten staan werkt het beste.

Haal het ijs een kwartier voordat je het wilt eten uit de diepvries, dan is het makkelijker om er bolletjes van te maken.

Pepernotenijs

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *