Bakken,  Dessert,  Taarten

Monchou-dip met bastogne

Zin in een monchoutaart? Maar geen zin of tijd om te wachten tot de taart is opgestijfd? Maak dan deze monchoudip met bastogne koekjes. Erg lekker als toetje, maar ’s avonds voor de tv smaakt het ook erg goed!

Benodigdheden:

  • 300 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 blikje vlaaivulling
  • 2 pakken bastogne

Bereidingswijze:

Je kunt van dit recept gemakkelijk twaalf schaaltjes maken, ik had het mengsel verdeeld over zes schaaltjes, maar dit is toch best veel.

  1. Klop de slagroom met een schepje witte basterdsuiker stijf.
  2. Meng in een andere kom de monchou en de overgebleven suiker.
  3. Voeg de slagroom en het monchou-mengsel door elkaar en verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  4. Zet de schaaltjes in de koelkast en laat het minimaal een half uur staan. Ik maakte de monchou-dip tijdens het koken van het avondeten, dan heeft de monchou genoeg tijd om in de koelkast wat stijver te worden.
  5. Voor het serveren verdeel je de vlaaivulling over de monchou-dip en leg je er wat bastogne bij.

Eetsmakelijk!

Tip: Gebruik je geen monchou maar een andere roomkaas die wat ‘natter’ is? Gebruik dan twee gelatineblaadjes om het mengsel wat stijver te maken. Dit doe je door de gelatineblaadjes te weken in een beetje koud water, hierna uit te knijpen en op te lossen in 1 el kokend water. Dit meng je door het monchou-mengsel heen. Je monchou-dip moet dan wel iets langer in de koelkast opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *