Speculaascake
Brrr. Wat is het koud hé? Heerlijk weer voor het bakken van een cake. Vandaag nog een recept in de Sinterklaas-sfeer, namelijk een speculaascake. Erg lekker wanneer de speculaascake nog een beetje warm is, beetje slagroom erbij en een kop thee of koffie. Mmm lekker!
Benodigdheden:
- 200 gram roomboter
- 200 gram licht bruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 el speculaaskruiden
- Eventueel 3 el speculaaslikeur, anders 3 el melk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de boter, suiker en zout romig. Voeg hierna de eieren toe en blijf minimaal 10 minuten kloppen.
- Voeg de speculaaslikeur toe, gebruik je melk? Voeg dan de melk toe. Roer dit door het botermengsel.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven het mengsel en roer dit met een spatel goed door elkaar.
- Bekleed het bakblik en verdeel hier het cakemengsel over.
- Zet de cake voor ongeveer 45 tot 50 minuten in de oven. Check in de tussentijd of de cake al gaar is of niet.
Dit doe je door met een satéprikker in de cake te prikken, komt hij er nat uit, dan is de cake nog niet gaar.
Eetsmakelijk!