Dessert

Baileys chocolademousse

Op zoek naar een dessert voor tijdens de kerstdagen? Stop met zoeken! Je hebt hem gevonden. Een heerlijke chocolademousse met Baileys! Voor de kinderen kun je de Baileys er natuurlijk uit laten. Je hebt de mousse zo klaar, het duurt alleen even voordat het stijf wordt in de koelkast… Maar het is het wachten zeker waard! 

Baileys chocolade mousse

Benodigdheden:

 • 100 ml water
 • 35 gram suiker
 • 200 gram chocolade
 • 300 ml slagroom
 • 50 ml Baileys
 • 2 theelepels cacaopoeder

Baileys chocolade mousse

Bereidingswijze:

 1. Snijd de chocolade in kleine stukjes en leg dit in een kom.
 2. Breng het water samen met de suiker aan de kook.
 3. Wanneer de suiker gesmolten is giet je het suikermengsel over de chocolade heen. Dit laat je even staan, hierna begin je met roeren tot de chocolade gesmolten is. Wanner het goed gemengd is voeg je de Baileys toe, roer dit goed door.
 4. Zet dit mengsel in de koelkast, tot het weer op kamertemperatuur is. Dit is belangrijk, anders smelt de slagroom.
 5. Klop de slagroom samen met het cacaopoeder stijf. Meng de helft van de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel. Schep hierna de rest van de slagroom door het chocolademengsel. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
 6. Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes/glaasjes die je gebruiken wilt. Zet de chocolademousse minimaal 4 uur in de koelkast. Ik heb het een nacht laten staan.

Baileys chocolade mousse

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *