Doperwten en cheddar quiche
Misschien vind ik quiche wel één van de lekkerste maaltijden die er bestaan! Je kunt het maken met ingredienten die je zelf lekker vindt en het is nog simpel ook! De oven doet het werk, je moet alleen wel wat geduld hebben… Benieuwd hoe ik deze lekkere quiche met doperwten en cheddar heb gemaakt? Bekijk dan snel het recept!
Benodigdheden:
- Hartige taartdeeg of Quichebodem
- 125 ml crème fraîche
- 4 eieren
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 80 gram geraspte cheddar
- 150 gram spekjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de vorm in en bekleed met hartige taartdeeg of met je zelfgemaakte Quichebodem
- Bak de spekjes uit in een koekenpan. En rasp ondertussen de cheddar.
- Klop de crème fraîche en eieren door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg de doperwten en de uitgebakken spekjes toe aan het mengsel toe en roer goed door.
- Voeg als laatste de geraspte cheddar toe, roer dit ook goed door.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche en zet de quiche in de oven.
- Bak de quiche in 40/45 minuten goudbruin. Bang dat de bovenkant verbrand? Pak het bakblik dan in met aluminiumfolie. Dit voorkomt het verbranden van de bovenkant van de quiche.
Eetsmakelijk!