Nachos met gehakt
Chips eten als avondeten.. Wie wil dat nou niet? Bij mijn ouders thuis hebben wij regelmatig nachos op tafel staan en de schalen zijn ook altijd leeg! Benieuwd hoe ik nachos met gehakt maak? Zie dan het recept hieronder.
Benodigdheden:
Voor 1 ovenschaal
- 1,5 zak tortillachips (ik doe een mix van doritos sweet chilli pepper en nacho cheese)
- 500 gram gehakt
- taco kruiden
- 1 paprika
- 1 ui
- blikje mais
- 10 plakjes cheddar
- 250 ml crème fraîche
- green jalepeno relish (te koop bij jumbo)
- geraspte kaas
- Eventueel extra crème fraîche
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de uien en paprika in kleine stukjes.
- Bak het gehakt en voeg hier de kruidenmix aan toe.
- Voeg de paprika, ui en de uitgelekt mais toe aan de gehakt en roer goed door. Laat dit even op het vuur staan.
- Trek de plakjes cheddar in kleine stukjes en doe dit samen met de crème fraîche in een bakje (die in de magnetron kan).
- Doe dit bakje voor 1 minuut in de magnetron, roer goed door en zet weer terug in de magnetron voor 1 minuut. Blijf dit herhalen tot de saus helemaal gesmolten is.
- Doe naar smaak wat green jalepeno relish bij de saus en roer goed door.
- Pak een ovenschaal, verdeel het gehaktmengsel over de bodem en leg hierboven een deel van de chips op.
- Leg op de chips wat geraspte kaas en wat van het kaasmengsel. Leg hier weer chips over en verdeel de rest van het kaasmengsel over de chips. Je kunt ook nog wat gerapste kaas toevoegen.
- Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. Blijf goed opletten want de chips kan iets verbranden.
- Serveer bij de nachos nog een beetje crème fraîche.
Eetsmakelijk!