Pasta feta met tomaatjes
Pasta met feta en tomaten, een groot succes bij mijn ouders thuis! Regelmatig is dit gerecht bij hun op tafel te vinden. Benieuwd hoe je dit kleurrijke en heerlijke gerecht maakt? Lees dan snel verder!
Benodigdheden:
- 250 gram pasta
- 6 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 3 knoflookteentjes
- 200 gram feta
- olijfolie
- balsamico
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en leg de gesneden tomaten in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en wat zout en peper.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- In de tussentijd:
Kook de pasta in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Snijd de paprika in kleine stukjes en hak of pers de knoflook fijn.
- Fruit de knoflook aan in een koekenpan. Voeg de paprika toe en laat een paar minuten meebakken. Breng om smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en spoel met koud water, voeg bij de pasta de geroosterde tomaten en het paprika/knoflookmengsel. Voeg hier nog extra olijfolie en wat balsamico naar smaak bij. Meng dit allemaal goed door elkaar.
- Brokkel de feta over de pasta en klaar is de pasta.
Eetsmakelijk!