Diner

Pasta bolognese

De pasta bolognese van mijn moeder is echt heel erg lekker! En ook zo gemakkelijk om te maken, je gooit bijna alle groenten in de blender, zet de saus op en wacht tot het klaar is! Benieuwd wat er in de saus zit én benieuwd of het echt zo gemakkelijk te maken is? Lees dan snel verder!

pasta bolognese

Benodigdheden:

 • 500 gr pasta naar keuze
 • 750 gr roma tomaten
 • 2 uien
 • 3 paprika’s (de mix)
 • 1 rood pepertje
 • 2 stengesel bleekselderij
 • 2 knoflooktenen
 • 500 gr gehakt
 • Zout en peper
 • Italiaanse kruiden
 • 1 el suiker
 • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Pureer de tomaten, uien, paprika’s, rode peper en bleekselderij in de blender. Heb je een kleine blender doe je dit in meerdere keren. Het beste kan je de tomaten als eerste pureren, hierbij voeg je de harde groenten, dit werkt beter.

Breng de gepureerde groenten op smaak met zout, peper, 1 el suiker en flink veel Italiaanse kruiden. Doe dit mengsel in een grote pan, voeg hierbij de geperste knoflook en zet dit voor ruim een uur, tot anderhalf uur op het vuur. Laat het goed pruttelen en inkoken.

Ondertussen kun je in een andere pan het gehakt rullen, breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt toe aan de saus als deze saus ongeveer de dikte heeft van pastasaus uit een pot. Met het gehakt in de saus, laat je het nog ongeveer 15 minuten pruttelen.

In de tussentijd kook je de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pasta bolognese met vers geraspte Parmezaanse kaas!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *