Bakken

Italiaans schuim

Laatst was ik met een vriendin in de HEMA en stonden wij te kijken bij de taarten. Ze vertelde dat de citroen meringue taart heel lekker was, dit leek mij een goede uitdaging om zelf zo’n soort taart te maken. Voor deze taart had ik ook Italiaans schuim nodig, ik had deze versie nog nooit eerder gemaakt, maar het was erg simpel en het schuim was erg lekker! Wat eigenlijk ook niet anders kan, als je kijkt naar de hoeveelheid suikers. Gezond is het niet, maar heerlijk is het wel!

Je kunt van dit schuim veilig snoepen, door de warme siroop worden de bacteriën uitgeschakeld, je hoeft dus niet meer bang te zijn voor salmonella.

italiaans schuim

Bereidingswijze:

  • 300 gram eiwitten
  • 110 gram poedersuiker
  • 490 gram suiker
  • 130 gram water

Bereidingswijze:

  1. Klop de eiwitten en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop dit mengsel stijf. Zet hierna de mixer uit.
  2. Voeg het water en de suiker in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Laat de siroop inkoken tot ongeveer 121 graden. Je hoeft niet te roeren in het pannetje.
  3. Als het siroop 121 graden is, zet je de mixer weer aan en voeg je de siroop langzaam bij de eiwitten. Laat de mixer kloppen op de hoogste stand.

Italiaans schuim kun je een krokant laagje geven door er met de brander op te gaan, of even onder de grill te zetten. Ook kun je het schuim afbakken in de oven, ik zet de oven op 90 graden en bak de schuimpjes in 4 tot 6 uur gaar. Dit klinkt heel lang, maar zo blijven ze wit van kleur en zijn ze mooi droog van binnen.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *