Bakken,  Taarten

Lemon meringue pie

Bij het recept van het Italiaanse schuim had ik al verteld dat ik een lemon meringue pie had gemaakt, vandaag deel ik eindelijk het recept! Het is even wat werk, je maakt namelijk de bodem, lemon curd en Italiaans schuim. Maar het is het werk allemaal waard! Want wat een lekkere taart was dit.

Lemon meringue pie

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Maak de lemon curd volgens dit recept.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem van de taart. Meng het bloem, zout en bakpoeder.
Voeg hier de suiker en eieren aan toe en mix dit goed door.
Wikkel het deeg in een stuk folie en laat het rusten in de koelkast.
Vet je bakvorm in met boter, en strooi wat bloem op je werkplek. Hier rol je het deeg uit tot een lap.
Verdeel de lap deeg in je vorm. Leg hier een stukje bakpapier en bonen/rijst op. Blindbak het deeg zo’n 20 tot 30 minuten in de oven. Als je ziet dat het deeg gaar wordt, haal je het bakpapier en de bonen weg en zet je de taartbodem terug in de oven. Bak de taart in 5 tot 10 minuten in de oven.

Maak het Italiaanse schuim volgens dit recept.

Als alle delen voor de taart klaar zijn, kun je de taart maken. In de bodem verdeel je de lemon curd. Leg op de lemon curd een grote schep van het Italiaanse schuim. Je kunt ook roosjes spuiten met een spuitzak, die keuze kun je zelf maken.
Om het Italiaanse schuim een mooie kleur te geven, kun je gebruik maken van een brandertje. Heb je geen brandertje, dan kun je net als ik deed, de grill-stand van de oven aanzetten. Zet de taart in de oven, maar blijf erbij. Binnen een minuut kan je taart helemaal verbrand zijn.
Heeft het schuim de kleur gekregen die je wilt, laat de taart dan goed afkoelen in de koelkast. Hierna kun je er stukjes van snijden en de taart opeten.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *