Bakken,  Cake

Red Velvet Cupcakes

In de kerstvakantie ben ik naar Londen geweest, ik wilde heel graag naar Crumbs & Doilies Cupcakes. Dit is een winkeltje met allemaal zelfgemaakte lekkernijen, de eigenaar hiervan heeft een YouTube kanaal (CupcakeJemma) en haar volg ik al best een tijdje. Ik wilde nu ik toch in Londen was dan ook erg graag naar Crumbs & Doilies Cupcakes. Het was even zoeken naar de winkel, want het adres klopte niet helemaal, maar gelukkig hebben we de winkel dan toch gevonden. En wat waren de cupcakes lekker! We hadden een Red Velvet Cupcake en een Snickers cupcake uitgekozen. Laat Jemma het recept van de Red Velvet Cupcakes toch gedeeld hebben via Youtube. Tijd om ze na te maken dus!

Jemma heeft op Youtube een recept voor 24 cupcakes staan, dit vond ik iets teveel van het goede dus ik heb het recept verkleind naar 12 cupcakes. Ook heb ik een beetje gespeeld met de baking soda en appel cider azijn, aangezien ik niet de goede theelepeltjes had. Gelukkig zijn de cupcakes er goed uitgekomen én waren ze erg lekker!

Benodigdheden:

Voor de red velvet cupcakes

 • 118 gram zelfrijzend bakmeel
 • 8 gram cacaopoeder
 • 125 gram suiker
 • snuf zout
 • 135 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
 • 2 eieren (L)
 • 25 ml karnemelk
 • rode kleurstof
 • 1 tl vanille-extract
 • 1/2 tl baking soda
 • 1 tl appel cider azijn

 

Voor de icing

 • 75 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
 • 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
 • 420 gram poedersuiker (gezeefd)

Bereidingswijze:

Red Velvet Cupcakes

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel de cupcakepapiertjes over je cupcakevorm.
 2. Voeg het zelfrijzende bakmeel, de cacaopoeder, het suiker, zout, de roomboter en de eieren in een kom. Mix dit met een mixer tot een romig beslag.
 3. Voeg bij de karnemelk de rode kleurstof, doe hier net zoveel bij in totdat de karnemelk goed rood is. Dit is per kleurstof verschillend, dus je moet zelf even kijken hoeveel je nodig hebt. Voeg hier ook het vanille-extract aan toe.
 4. Meng het karnemelk-mengsel door het deegmengsel.
 5. Voeg het appel cider azijn bij de baking soda. Dit gaat schuimen. Je voegt het bij het deegmengsel en mengt alles met de mixer door elkaar.
 6. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes, dit kan met twee eetlepels of met een ijsschep.
 7. Zet de cupcakes voor ongeveer 20 minuten in de oven. De cupcakes zijn gaar wanneer een satéprikker schoon uit de cupcake komt.

Mijn cupcakes waren behoorlijk gerezen. Ik heb de bovenkant van de cupcakes afgesneden, zodat de cupcakes even hoog waren als het papiertje. Niet weggooien! Maar lekker van snoepen of gebruiken ter decoratie van de cupcakes.

 

Icing

Het is heel belangrijk dat de roomboter en de roomkaas op kamertemperatuur zijn. Wanneer het te hard is, krijg je geen mooie icing.

 1. Meng de roomboter met de roomkaas. Laat dit mengen tot het witter begint te worden.
 2. Voeg in stapjes de (gezeefde) poedersuiker toe.
 3. Blijf de icing mengen totdat het een mooi, glad, wit en luchtig mengsel is geworden. Ik heb met een handmixer ongeveer 10 minuten moeten mengel voordat ik het een goed en luchtig mengsel vond.

Decoratie cupcakes

 1. Doe de icing in een spuitzak, of gebruik twee lepels of een spatel en verdeel de icing over de cupcakes.
 2. Heb je wat van de bovenkant van de cupcakes afgesneden? Dan kun je hier kruimels van gebruiken om de cupcakes te versieren.

 

Ik ben altijd erg benieuwd naar jullie eindresultaat! Tag mij via instagram #aniekskitchen of deel een foto op de facebookpagina Aniek’s Kitchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *