Diner

Aardappel gratin

Aardappel gratin met roze peperkorrels. Vorige week stond dit op de tafel bij mijn ouders, met een lekker stukje vlees en een frisse salade. Benieuwd hoe je dit maakt? Zie dan het recept hieronder. 

Aardappel gratin

Benodigdheden:

Voor 2 á 3 personen

  • 300 gram aardappelen (100 gram p.p.)
  • 3 gram roze peperkorrels (ongeveer 30 korrels
  • Zout
  • 200/250 ml (kook)room
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

De aardappelschijfjes mengen met het zout en de roze peperkorrels. De gekruide aardappelschijfjes, dakpansgewijs, neerleggen in een ovenschaal. De kaas verdelen over de aardappelschijfjes en hierna de room verdelen.

In de voorverwarmde oven, bak je de aardappel gratin in ongeveer 1 uur gaar met een krokant laagje aan de bovenkant.

Tip: gebruik je voorgekookte aardappelschijfjes? Bak de aardappel gratin dan in ongeveer 45 minuten gaar met een krokant laagje.
Wij vinden het lekkerder om de aardappels zelf te snijden, dan krijgen we dunnere plakjes en dit is veel lekkerder.

aardappel gratin uit oven

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *