Viskoekjes
Viskoekjes, ik vond het maar vies klinken. Tot ik ze geproefd had! Ik, als niet visliefhebber, vond de viskoekjes erg geslaagd! Vandaag heb ik het recept van de viskoekjes voor jullie, bij deze viskoekjes kun je deze remouladesaus gebruiken. Erg lekker! Dit recept komt oorspronkelijk van de lidl.
Benodigdheden:
Voor de viskoekjes:
- 300 gram kabeljauwfilet
- 200 gram aardappelen
- 2 el crème fraîche
- 2 el kappertjes
- 2 beschuiten
- 2 el ketjap manis
- 2 el maizena
- 2 eieren
- 20 gram peterselie
- Rasp van 1 citroen
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Voor het korstje:
- 1 eiwit
- 100 gram paneermeel
- 100 gram bloem
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water.
- Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken. Voeg deze bij de aardappelen en kook deze nog 5 minuten mee. Giet daarna af.
- Leg de aardappelen en de kabeljauwfilet in een kom, stamp dit samen tot een puree.
- Voeg de crème fraîche, kappertjes, maïzena, ketjap manis en 2 eieren met het aardappelvismengsel en meng dit goed door.
- Hak de peterselie fijn, verkruimel de beschuiten en rasp de citroen boven het mengsel. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Dek het mengsel af en zet het voor minimaal 1 uur in de diepvries.
- Scheid het ei, je gebruikt het eigeel niet. Klop het eiwit los in een diep bord.
- Doe het paneermeel in een tweede bord en de bloem in een derde bord.
- Haal het aardappelvismengsel uit de diepvries.
- Maak met vochtige handen 12 viskoekjes. Haal de viskoekjes eerst door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Leg de viskoekjes op een bord.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan.
- Bak de viskoekjes 5 minuten rondom bruin.
Serveer de viskoekjes met de remouladesaus en wat geroosterd brood of rijst.
Eetsmakelijk!