Quiche met chorizo
Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie. Het is een quiche met chorizo, Mexicaanse cheddar en witte wievenkaas. Deze keer heb ik gebruik gemaakt van een bladerdeeg bodem in plaats van mijn zelfgemaakte quichebodem. Het maakt de quiche wat vetter, maar de smaak was er niet minder om.
Benodigdheden:
- Bladerdeeg
- 100 gram Mexicaanse cheddar (je kunt ook gewone gebruiken, het smaakt alleen anders)
- Een half zakje geraspte kaas
- 250 gram crème fraîche
- Bakje witte wievenkaas
- 2 eieren
- 200 gram chorizo
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de quichevorm met bladerdeeg.
Je kunt ervoor kiezen om de quiche eerst blind te bakken. Dit doe je door bakpapier over het bladerdeeg te leggen en hierop bonen/blindbakbonen te leggen. Je bakt de bladerdeeg dan ongeveer 15 minuten. Dit zorgt ervoor dat je geen zompige quiche krijgt. - Snijd de chorizo in kleine stukjes en raspt de cheddar.
- Meng de eieren, witte wievenkaas en crème fraîche. Breng dit op smaak met zout en peper. Voeg hierna de kazen en chorizo toe en meng goed door.
- Verdeel het mengsel over de bodem en zet de quiche in de oven. Bak de quiche 45 tot 60 minuten.
Kijk na 30 minuten hoe het met de quiche is. Je kunt de gaarheid checken door een satéprikker in de quiche te steken. Komt deze er schoon uit dan is de quiche gaar.
Eetsmakelijk!