Bijgerechten,  Diner

Zoete kip met sesamzaad uit de slowcooker

Vorige week heb ik voor mijn verjaardag een slowcooker gekregen. Echt een super leuk cadeau! Natuurlijk wilde ik hem direct uitproberen. Samen met mijn moeder zijn wij de diepvries en koelkast bij langs geweest, waar genoeg ingrediënten lagen om iets lekkers te maken. Mijn schoonzus ging nog even langs de winkel dus die wilde nog wel een paar kleine boodschapjes meenemen. Alles bij elkaar en we hadden heerlijke ingrediënten om zoete kip uit de slowcooker te maken. De kip was zo ontzettend zacht dat het vlees echt van het bot afgleed en de saus was zo ontzettend lekker dat deze werd opgegeten met brood 😉 Benieuwd hoe je deze zoete kip kan maken? Lees dan verder voor het recept. 

 

Benodigdheden:

 • 1 kg kippenvleugeltjes
 • olijfolie
 • 200 ml sojasaus
 • 200 ml ketchup
 • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
 • half glaasje water
 • 4 el sesamolie
 • 1 el fijngehakte gember
 • bosje lente uien in ringetjes
 • 70 gr Thaise groene curry pasta
 • snuf citroengras-poeder
 • sesamzaadjes
 • Paar el maizena

Bereidingswijze:

 1. Verwarm wat olie in een pan en bak hier de kippenvleugeltjes in aan.
 2. Pak de pan van de slowcooker en voeg hier alle ingrediënten behalve de kippenvleugeltjes en sesamzaadjes in. Roer het mengsel goed door en zet de slowcooker op hoog.
 3. Breng de saus aan de kook, wanneer de saus kookt voeg je de kippenvleugeltjes toe.
 4. Zet de slowcooker voor minimaal 3 uur aan op laag.
  Zelf heb ik de slowcooker om 10 uur ’s ochtends aangezet en uitgezet om 14:00 uur, ik had hem toen op laag aan staan. Je hoeft de slowcooker niet zo lang aan te hebben, maar ik was toch druk bezig dus dit was voor mij alleen maar makkelijk.
 5. Om de saus wat dikker te maken kun je wat saus in een kommetje scheppen, hier een paar el maizena aan toevoegen, goed doorroeren en dan door de saus scheppen. Breng de saus aan de kook en je zult zien dat het snel indikt!
 6. Serveer de kip met sesamzaadjes. Het is lekker om de sesamzaadjes iets te bakken in een koekenpan zonder olie, let wel goed op! Sesamzaadjes verbranden snel.

Zorg voor servetjes en eventueel een vork, want vieze handen zul je krijgen! En ben je net zo gek op de saus als dat iedereen bij ons was? Zorg dan voor een lekker vers stokbroodje, succes gegarandeerd!

Eetsmakelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *