Zelfgemaakte kruidenboter
Het liefste maak ik altijd zelf de kruidenboter. Dit vind ik veel lekkerder dan kruidenboter uit een kuipje.
Ik maak graag kruidenboter voor bij het gourmetten, een barbecue maar ook gewoon voor bij een stokbroodje.
De kruidenboter is heel makkelijk om te maken en je kunt geheel naar wens de hoeveelheid van de ingrediënten aanpassen.
Benodigdheden:
- Roomboter
- 3 knoflookteentjes
- Zout
- Peper
- Kruiden naar keuze
Als ik verse kruiden in huis heb gebruik ik die, aangezien ik die niet in huis had heb ik gebruik gemaakt van een potje gedroogde saladekruiden.
Bereidingswijze:
Meng de roomboter met een vork op een snijplank. Als de roomboter goed zacht is kun je de knoflook, kruiden en zout en peper toevoegen. Verdeel alles goed door de roomboter.
Je kunt de kruidenboter in een bakje stoppen, of rolt het op in een stukje vershoudfolie.
Als je de kruidenboter hebt opgerold in vershoudfolie, laat je in de koelkast de boter weer opstijven. Hierna kun je er plakjes van snijden. Bijvoorbeeld erg lekker op een biefstuk.
Eetsmakelijk!