Bijgerechten,  Diner

Knoflookbrood

knoflookbrood

Vorige week heb je deze knoflookbroodjes al voorbij zien komen in dit recept. Vandaag vertel ik hoe ik deze broodjes maak. Ik gebruik meestal oud stokbrood of een oude ciabatta. De broden die overblijven en wat taai/droog zijn geworden. Je kan het ook prima met vers stokbrood of een verse ciabatta maken, alleen als je oud brood hebt liggen zou ik zelf dat gebruiken.
Wij eten dit vaak in de zomer, als bijgerecht bij een pastagerecht, bij de barbecue, maar ook bij een stukje kipfilet die heeft gemarineerd in knoflook. Wanneer ik deze broodjes aan het grillen ben, komt er regelmatig iemand in de keuken om even ‘voor te proeven’.

Benodigdheden:

  • Oud stokbrood of een oude ciabatta (het mag ook vers)
  • Knoflookteentjes (hoeveel je zelf wilt, je hebt best wat nodig)
  • Olijfolie
  • Grillpan

Bereidingswijze:

Snijd het brood in stukken van ongeveer 1/1,5 cm.
Pel de teentjes knoflook en pers deze in de knoflookpers, meng de geperste knoflook met de olijfolie.
Met een kwast smeer je beide kanten van het brood in. Zorg ervoor dat je op elke kant wel wat knoflookstukjes ziet zitten, dit zorgt voor de lekkere smaak.
Zet de grill op hoog vuur, zorg ervoor dat de pan heel warm is. Leg de broodjes in de grillpan en draai af en toe om, als je de grillstreepjes in het brood ziet staan, is het broodje klaar. Ik vind het persoonlijk lekker als het brood vrij bruin is, ik laat ze soms iets langer grillen.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *