Citroencake
Een heerlijke, frisse citroencake! Ik ben de keuken weer ingedoken en heb een citroencake gebakken.
Ik heb een basisrecept voor de cake gebruikt en hier citroenrasp en citroensap aan toegevoegd. Ik vind hem erg geslaagd.
Benodigdheden:
Voor de cake:
- 200 gram bloem
- Zakje bakpoeder
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 4 eieren
- De schil van 1 citroen
- Het sap van 1 citroen
Voor de topping:
- 200 gram poedersuiker
- 4/5 eetlepels melk
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de boter en suiker romig. Voeg hierna de eieren toe en blijf minimaal 10 minuten kloppen.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en roer dit met een spatel goed door elkaar.
- Meng je geraspte citroenschil en het citroensap door het mengsel.
- Bekleed het bakblik en verdeel hier het cakemengsel over.
- Zet de cake voor ongeveer 40 minuten in de oven. Check in de tussentijd of de cake al gaar is of niet.
- Laat de cake goed afkoelen.
- Meng de poedersuiker met het melk en het citroensap. Roer alles goed door elkaar en giet het over de cake.
Eetsmakelijk!