Bijgerechten,  Diner

Pittige kippenvleugeltjes uit de slow cooker

Zozo, het laatste recept heb ik twee maanden geleden geplaatst. De afgelopen maanden stonden in het teken van afstuderen en nu mijn eindpresentatie in zicht is, heb ik weer tijd gevonden om lekkere recepten uit te proberen en uit te typen voor jullie! Mijn eerste probeersel uit de slowcooker was zoete kip. Aangezien wij thuis ook wel erg van het pittige eten zijn, heb ik er nu voor gekozen om een pittig kipgerecht uit de slowcooker te maken. Benieuwd welke ingrediënten je nodig hebt? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml ketchup
  • 1 el fijngehakte gember
  • 2 el Sesamolie
  • Snuf citroengras-poeder
  • 50 gram donker bruine basterdsuiker
  • 4 uien in vieren gesneden
  • half glaasje water
  • 3 el siracha
  • 6 el chilisaus
  • 1 el olijfolie
  • Sesamzaadjes
  • Eventueel paar el maizena

Bereidingswijze:

  1. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hier de kippenvleugeltjes in aan.
  2. Pak de pan van de slowcooker en voeg hier alle ingrediënten in, behalve de kippenvleugeltjes en sesamzaadjes. Roer het mengsel goed door en zet de slowcooker op hoog.
  3. Breng de saus aan de kook, wanneer de saus kookt voeg je de kippenvleugeltjes toe en zet je de slowcooker op laag.
  4. Zet de slowcooker voor minimaal 3 uur aan op laag.
  5. Om de saus wat dikker te maken kun je wat saus in een kommetje scheppen, hier een paar el maizena aan toevoegen, goed doorroeren en dan door de saus scheppen. Breng de saus aan de kook en je zult zien dat het snel indikt!
  6. Serveer de kip met sesamzaadjes. Het is lekker om de sesamzaadjes iets te bakken in een koekenpan zonder olie, let wel goed op! Want sesamzaadjes verbranden snel!

Houd je van nog meer pit? Voeg dan meer siracha toe, onthoud wel dat dit heel scherp is en je snel te veel toevoegt!
Denk aan servetjes en een stukje vers stokbrood, want de saus is heerlijk om in te dippen!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *