Diner

Quiche met broccoli en gerookte kip

Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie. Namelijk een quiche met broccoli en gerookte kip. Het is makkelijk om te maken en als je geen zin/tijd hebt om de bodem zelf te maken dan kun je prima ‘hartige taartdeeg’ van Koopmans gebruiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden:

  • Quichebodem
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • 200 gram gerookte kip
  • 200 gram geraspte kaas
  • Broccoli naar smaak
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Snijd de broccoli en gerookte kip in kleine stukjes.
  2. Klop de roomkaas, crème fraîche en eieren door elkaar. Voeg de geraspte kaas en gerookte kip bij het mengsel en roer door. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Leg de broccoli roosjes op de quichebodem en giet het mengsel over de broccoli heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zet de quiche voor 45 tot 60 minuten in de oven.
Kijk na 30 minuten hoe de quiche eruit ziet, is de quiche al flink bruin, dan bedek je de quiche met aluminiumfolie en zet je hem terug in de oven. De quiche is klaar als je een satéprikker schoon uit de quiche krijgt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *