Diner

Kip in tomatensaus uit de slowcooker

Voordat ik ga koken bedenk ik altijd welke ingrediënten ik wil gebruiken. Ik schrijf het recept dan op een papiertje. Tijdens het koken pas ik dit vaak helemaal aan, of ik laat iets weg, of er komt iets anders bij. Maar het komt ook voor dat ik de hoeveelheden verander, totdat ik tevreden ben met de smaak. Tijdens het koken houd ik het recept erbij die ik heb opgeschreven en op dit briefje schrijf ik ook de wijzigingen. Het briefje van deze kip met tomatensaus uit de slowcooker ben ik ongeveer een jaar kwijt geweest. De foto’s heb ik altijd bewaard, maar ik wist niet meer welke ingrediënten en welke hoeveelheden ik had gebruikt. Toevallig kwam ik het briefje tegen en nu kan ik eindelijk (na een jaar) dit recept online plaatsen! Laat ik nog heel goed weten dat dit erg lekker was…

Ingrediënten:

 • 500 gram pomodoro
 • 200 ml soja saus
 • 1 el chilisaus
 • 2 el ketjap
 • 4 el mosterd
 • 1 tl sambal
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 3 grote uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1,5 kg kipfilet of kippendijfilet
 • Zout en peper naar smaak
 • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

 1. Snijd de uien grof en pers de knoflook. Zet de slowcooker op de hoogste stand, schenk 2 el olijfolie in de slowcooker en voeg hierna de grof gesneden uien en geperste knoflook toe.
 2. Voeg alle ingrediënten behalve de kip, toe aan de slowcooker. Roer de ingrediënten goed door en leg hierna de kip in de slowcooker.
 3. Maak de kip in tomatensaus in vier uur als je de slowcooker op de hoogste stand zet, gebruik je de laagste stand dan is het in ongeveer zes uur klaar. Breng om smaak met peper en zout.
 4. Bij de kip in tomatensaus kun je rijst en groente serveren, of je maakt zelfgemaakt naanbrood, dit kan ook gemakkelijk in een grillpan en hoeft dus niet perse van de bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *