Bakken,  Taarten

Chocolade fudgetaart met karamelsprinkels

Mijn broer was eind oktober jarig, eigenlijk is hij standaard in de herfstvakantie jarig. Aangezien ik dan vakantie heb, mijn broer soms wat lui is en ik bakken erg leuk vind, kreeg ik de vraag om drie taarten te maken. Natuurlijk, helemaal geen probleem! Leuk zelfs, eerst uitzoeken wat voor taarten ik maken wil en daarna de boodschappen doen. Lekker taarten bakken op kosten van een ander 😉 Deze chocolade fudgetaart met karamelsprinkels was er één van. Benieuwd hoe je hem maakt? Lees dan snel verder.

Ingrediënten:
(Taart van 20 x 20 cm)

Voor de bodem

 • 125 gram ongezouten roomboter
 • 250 gram digestive biscuitjes

Voor de chocolade fudgevulling

 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 500 gram melkchocolade
 • 2 blikjes gecondenseerde melk (ongeveer 800 gram)
 • Grof zeezout naar smaak
 • Karamelsprinkels (te vinden bij de grotere AH’s bij de hagelslag dispenser)

Verder

 • Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

Bereidingswijze:

 1. Vet de bakvorm volledig en bekleed hem daarna met bakpapier.
 2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de digestive biscuitjes, roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot het een plakkerig mengsel wordt. Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet de bakvorm in de koelkast.
 3. Doe de boter, chocolade en gecondenseerde melk in een steelpannetje. Roer dit op laag vuur continu tot een stroperig mengsel. Schenk de fudgevulling over de bodem van de bakvorm. Strooi er een hoeveelheid zeezout en karamelsprinkels naar smaak overheen.
 4. Dek de bakvorm af en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd hierna vierkante stukken. Bewaar deze taart in de koelkast, anders smelt de chocoladefudge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *