Diner

Kip Parmezaan

Pollo Parmigiana, een Italiaans receptje. Echt authentiek kun je mijn recept niet noemen, want ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Lekker is het wel! Een stukje kipfilet met paneermeel en Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas ligt standaard bij ons in de koelkast, elke week gebruik ik het bij meerdere recepten, in combinatie met kip had ik het alleen nog niet uitgeprobeerd. Ik snap niet zo goed waarom ik dit nog nooit eerder heb gemaakt, want wat was het lekker. Wij aten de kip met zoete aardappelfriet en sperziebonen, maar iets anders kan natuurlijk ook!

Benodigdheden:

Voor 2 personen

 • 2 stukjes kipfilet
 • 1 losgeklopt ei
 • 50 gram paneermeel
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • Peper
 • Eventueel gedroogde bieslook

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit door het paneermeel, dee gedroogde bieslook en een beetje peper. Verdeel het mengsel over een diep bord.
 3. Klop het eitje los en leg dit in een ander diep bord.
 4. Haal met één hand de kipfilet door het ei. Laat het iets uitlekken en haal het vervolgens door het Parmezaan mengsel.
 5. Leg de kipfilet in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de overige kipfilet.
 6. Bak de kip Parmezaan in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *