Diner

Mosterdsoep

Een paar zondagen geleden had ik samen met mijn moeder een kook- en bakdag. Wij beginnen dan ’s ochtends vroeg met koken en bakken en doen dit de hele dag lang. Al weken wilde ik de mosterdsoep van mijn moeder maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot die zondag! Ik ben gek op mosterdsoep en bestel het ook graag als voorgerecht in een restaurant, wat ik dan alleen vaak jammer vind, is dat al deze soepen hetzelfde smaken. Dat komt doordat ze bij zoveel restaurants gebruik maken van de Knorr verpakkingen en dat is iets wat ik niet snap. Want het is heel simpel om een lekker mosterdsoepje te maken! En het is nog snel ook. Benieuwd hoe je een mosterdsoep maakt zonder pakjes en zakjes? Lees dan snel verder! 

mosterdsoep2

Benodigdheden:

 • 1 liter groentebouillon (aanmaken met 2 blokjes)
 • 50 gram boter
 • 60 gram bloem
 • Hoeveelheid spekjes naar smaak (wij gebruikten 125 gram)
 • 200 ml room
 • 1 fijngesneden prei
 • 100/150 gram grove mosterd

Bereidingswijze:

 1. Water koken en hier de bouillonblokjes in laten oplossen.
 2. In een andere pan de boter laten smelten en hier de bloem aan toevoegen. Dit roer je regelmatig door en in ongeveer 10 minuten heb je deze roux gaar. Hoe langer je hem laat staan, hoe bruiner het wordt, dus hoe donkerder je soep wordt.
 3. Spekjes uitbakken en laten uitlekken op een keukenpapier.
 4. Als de roux klaar is, giet je langzaam en onder voortdurend roeren de bouillon toe. Dit laat je zo’n 5 minuten door pruttelen.
 5. Je voegt hier 100/150 gram grove mosterd aan toe. Doe dit naar smaak, hier houden wij erg van mosterd, dus voegen wij veel toe!
 6. Voeg de fijn gesneden prei toe en laat de soep even door pruttelen.
 7. Zet het vuur zacht en voeg dan 200 ml room toe. Laat de soep nu niet meer koken.

Eetsmakelijk!

mosterdsoep1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *