Diner

Knoflooksaus

Lekker voor bij de barbecue of juist bij een broodje shoarma. Natuurlijk kun je deze saus ook maken bij elk ander gerecht! Pas op met het eten van deze saus als je nog ergens naartoe moet, want naar knoflook ruiken zul je zeker!

knoflooksaus

Benodigdheden:

  • 5 el mayonaise
  • 3 el yoghurt naar keuze (Griekse, Turkse, volle, het kan allemaal!)
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1/2 tl suiker
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Verse bieslook

Bereidingswijze:

De hoeveelheden kunnen aangepast worden naar smaak. Houd je van een vollere knoflooksaus, voeg dan meer mayonaise toe. Houd je van een zuurdere/lichtere knofooksaus, voeg dan meer yoghurt toe.

Meng de mayonaise en de yoghurt, voeg de knoflook en het halve theelepeltje suiker toe. Roer dit goed door. Breng de saus op smaak met paprika- en kerriepoeder, ik houd hier wel van, dus breng het ruim op smaak.
Hierna knip je de verse bieslook (of gedroogde, kan ook!) in kleine stukjes en dit meng je door de knoflooksaus. Laat de knoflooksaus even staan voordat je gaat proeven, het duurt namelijk even voordat de knoflook echt z’n werk gaat doen. Mis je iets pit, voeg dan meer knoflook of paprika- en kerriepoeder toe.

Heerlijk bij de barbecue, bij het gourmetten, bij een broodje shoarma, maar zelf vind ik het ook erg lekker om naturel-chips in deze saus te dopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *