Ijs

Wilde perziken ijsjes

Hoewel ik dol ben op schepijs, gaat een ijsje op een stokje er ook erg goed in! Door het heerlijke weer buiten heb ik alleen maar meer zin in ijs. In de zomer heb ik altijd peren-ijsjes en solero’s in huis, lekker om mee af te koelen in de tuin of als toetje na het eten. Vorige week had ik wilde perziken in huis gehaald en had hier nog drie van over. De perziken waren al vrij rijp en om ze dan zo op te eten knoeit verschrikkelijk. Mooi excuus om een ijsje mee te maken toch? Voor deze wilde perziken ijsjes heb je maar drie ingrediënten nodig! Het zou zelfs met twee ingrediënten kunnen, maar ik vind dat een ijsje lekker zoet hoort te zijn, dus heb ook honing toegevoegd. Heb je geen wilde perziken in huis? Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van gewone perziken of bijvoorbeeld nectarines.

Benodigdheden:

Voor 3 ijsjes

  • Drie wilde perziken
  • 6 el yoghurt
  • 1 tl honing

Bereidingswijze:

  1. Schil het fruit en ontdoe het van de pit.
  2. Mix het fruit in de keukenmachine.
  3. Voeg de yoghurt en honing toe en mix goed door.
  4. Schep het yoghurtmengsel in de ijsvormpjes.
  5. Steek de stokjes in de ijsvormpjes en zet voor minimaal 6 uur in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *