Dessert,  Ijs

Aardbeien cheesecake ijs

Vorig jaar kreeg ik van mijn moeder een ijsmachine cadeau, afgelopen week heb ik hem pas voor het eerst gebruikt. Het is geen hele luxe ijsmachine, maar hij werkt wel erg goed. Wanneer je geen ijsmachine hebt, kun je dit recept ook maken. Je moet hier alleen iets meer voor doen en het kan zijn dat de structuur van het ijs anders is, maar niet minder lekker!

Ingrediënten: 

 • 100 gram roomkaas
 • 100 ml slagroom
 • 50 ml melk
 • 50 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 250 gram aardbeien

Bereidingswijze:

Maak je gebruik van een ijsmachine, lees dan de instructies op het apparaat, grote kans dat de kom van de machine minimaal een nacht in de diepvries moet!

 1. Snijd het kroontje van de aardbeien en pureer de aardbeien met een staafmixer of in een keukenmachine.
 2. Mix in een kom de roomkaas glad, voeg hierna melk, slagroom en de suikers toe. Klop het mengsel op hoge snelheid een minuut of twee goed door.
 3. Giet de aardbeiensaus door de cheesecake mix en mix dit goed door.
 4. Zet het aardbeien-cheesecake mengsel ongeveer 20 minuten in de diepvries. Hierdoor wordt het mengsel goed koud en zal de ijsmachine gemakkelijker ijs kunnen maken.
 5. Haal na 20 minuten de kom van de ijsmachine en het mengsel uit de diepvriezer. Lees opnieuw de instructie van jouw ijsmachine. Ik heb het ijs ongeveer een half uur laten draaien.
 6. Schep het ijs over in een afsluitbare bak en zet voor minimaal 2 uur in de diepvries.

Heb je geen ijsmachine, maar wil je het ijs wel graag maken? Volg dezelfde stappen, maar schep het mengsel over in een afsluitbare bak en zet in de diepvriezer. Roer het mengsel om de 30 minuten door en herhaal dit meerdere keren. Hierdoor bevriest het mengsel gelijkmatiger en zul je lekker ijs krijgen.

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *