Snacks

Salsa

Vroeger was ik een grote chips liefhebber. Er gingen geregeld meerdere zakken doorheen in de week. Tegenwoordig eet ik veel minder chips, het komt nu ook voor dat ik chips moet weggooien omdat het slof is geworden. Als ik dan eens chips pak, dan eet ik het liefste chips met een sausje of een kaasje. Bugels met Danish Chef Cheese Spread Naturel is één van mijn favorieten, maar je kunt mij ook heel blij maken met tortillachips gecombineerd met salsa. Laatst heb ik de salsa zelf gemaakt en ik kan jullie meedelen dat dit erg lekker was! Heerlijk om te maken voor een filmavondje, wedden dat je de zak chips én de salsa op krijgt!

Benodigdheden:

 • 400 gram tomatenblokjes
 • 1 kleine ui
 • 1 limoen
 • 2 knoflookteentjes
 • 1 rode peper (of minder als je niet van pittig houdt)
 • 1 theelepel suiker
 • handje koriander
 • Oregano en zout naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Voeg de tomatenblokjes, ui, knoflook en rode peper in een keukenmachine en mix tot de gewenste structuur. Hoe langer je mixt, hoe fijner de salsa wordt.
 2. Snijd de koriander fijn en meng deze door de salsa.
 3. Breng de salsa op smaak met suiker, oregano en zout.
 4. Serveer de salsa met tortillachips.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *