Bakken,  Taarten

Witte chocolade cheesecake met frambozentopping

Wie houdt er nou niet van cheesecake? Vandaag heb ik een recept voor jullie van een witte chocolade cheesecake. Om de cheesecake nog wat op te fleuren én lekkerder te maken heb ik er een frambozentopping bij gemaakt. Ben je benieuwd hoe je deze lekkere taart maakt? Kijk dan snel naar het recept!

Witte chocolade cheesecake met frambozentopping

Benodigdheden:

  • 250 gram bastognekoeken
  • 125 gram roomboter
  • 500 gram diepvries frambozen
  • 4 gelatine blaadjes
  • 800 gram roomkaas
  • 8 gram vanillesuiker
  • 40 gram suiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Verkruimel de koekjes en meng dit met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
    Bak de bodem 15 minuten voor in de oven.
  3. Meng de roomkaas met de suiker en het vanillesuiker in een kom.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg bij de gesmolten chocolade de crème fraîche. Meng 1 voor 1 de eieren bij de chocolade en de crème fraîche.
  5. Meng beide mengsels met elkaar, en voeg dit in de springvorm.
  6. Plaats een ovenschaal met warm water, op het onderste rek, in de oven, zet hierna de springvorm met de cheesecake-vulling in de oven.
  7. Bak de taart 1 uur en doe dan de oven uit. Laat de taart nog ongeveer 30 minuten in de oven staan.
  8. Maak nu de frambozentopping.
  9. Pak een pannetje en leg hier de frambozen in, zet dit op een laag vuurtje en laat de frambozen smelten. Je kunt, als het nodig is, een klein beetje water toevoegen.
  10. Ik een kommetje met koud water, week je de gelatineblaadjes.
  11. Pak een zeef, en zeef de frambozensaus. Als alle pitjes eruit zijn, zet je de frambozensaus even terug op het vuur. Het moet namelijk goed warm zijn als je de gelatineblaadjes wilt laten oplossen. Is het mengsel weer goed warm, los je de gelatineblaadjes op. Wil je zeker zijn dat er geen stukjes gelatine in de frambozentopping zit, dan haal je het nog eens door de zeef.
  12. Verdeel de frambozentopping over de cheesecake en zet de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koelkast. Zo ben je zeker van een stevige topping.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *