Brownie met cheesecaketopping
Brownie en cheesecake, allebei super lekker! Wat dacht je van deze twee samen? Dat zal dan wel een heerlijke combinatie zijn! Nou ik kan jullie vertellen dat dat echt zo is!
Vandaag deel ik een lekker recept met jullie, die erg gemakkelijk te maken is…. En ook nog eens super lekker is. Benieuwd? Lees dan snel verder…
Benodigdheden:
Browniebeslag
- 350 gram pure chocolade
- 250 gram roomboter
- 3 eieren
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
Cheesecaketopping
- 250 gram roomkaas
- 70 ml crème fraîche
- vanille extract
- 25 gram suiker
- 1 ei
- 1 el bloem
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smelt de roomboter met de chocolade au bain marie.
- Mix in een kom de eieren met het suiker tot het dik en glanzend wordt.
Voeg hier de gesmolten boter met chocolade aan toe. Mix dit goed door. - Zeef de bloem, het bakpoeder en het snufje zout en voeg dit aan de massa toe. Schep dit er voorzichtig doorheen.
- Giet het beslag in een met bakpapier-beklede bakvorm.
- Pak een andere kom en meng hier alle ingrediënten van de cheesecaketopping in. Blijf goed mixer zodat het een gladde glanzende massa wordt.
- Verdeel dit mengsel over het browniebeslag. Ik heb met een satéprikker beide mengsels wat door elkaar gemengd.
- Zet de brownie voor minimaal een uur in de oven. Check na 45 min hoe gaar de brownie is. Als je de bakvorm beweegt en de brownie is nog heel erg aan het ‘schudden’ in het midden, laat de brownie dan nog langer in de oven staan.
Erg lekker met een beetje slagroom!
Eetsmakelijk!
Maak je dit recept nou ook? Dan zou ik het leuk vinden om foto’s te zien! Je kunt mij taggen op instagram en facebook @aniekskitchen