Bakken,  Snacks

Pindarotsjes

Gemakkelijker kan een recept haast niet! Eigenlijk zou je het niet eens een recept kunnen noemen. Maar lekker dat het is! Naast de chocolade en pinda’s voeg ik ook nog iets anders toe, lees snel verder om te zien hoe je deze lekkere pindarotsjes kan maken. 

Pindarotsjes 1

Benodigdheden:

  • 200 gram chocolade
  • 120 gram ongezouten pinda’s
  • 50 gram cruesli (ik gebruik de cruesli met noten van de Lidl)

 

Bereidingswijze:

Zet een pannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Plaats in het pannetje een vuurvaste kom, of een andere pan. Let erop dat de bodem het water niet raakt. Smelt de chocolade nu langzaam. Dit noem je au bain marie.

Als alle chocolade is gesmolten kun je de pinda’s en de cruesli door de chocolade mengen. Zet hierna het mengsel voor ongeveer 10/15 minuten in de koelkast. Het mengsel wordt dan wat vaster, dit zorgt ervoor dat je er betere rotjes van kunt maken.

Bekleed een bakvorm/bord met bakpapier. Schep met een lepel wat van het mengsel en leg dit op het bakpapier. Maak de rotjes zo groot of klein als je zelf wilt. Als al het mengsel op is, zet je de rotjes in de koelkast. Laat de pindarotsjes ongeveer een uur in de koelkast staan, dan zijn de rotjes wel hard geworden.

Je kunt de pindarotsjes het beste in de koelkast bewaren, zodat de chocolade hard blijft.

Pindarotsjes2

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *