Bakken,  Snacks

Unox worstenbroodjes

Pigs in blankets, de Engelse benaming van knakworstjes in bladerdeeg. Wie kent deze lekkere en gemakkelijke hapjes nou niet! Op de meeste verjaardagen zul je ze op tafel zien staan, zo ook bij ons thuis en ik kan garanderen dat deze hapjes vaak als eerste op zijn!

Vandaag deel ik één van de versies die ik wel eens maak. Je hebt weinig ingrediënten nodig én het is ook nog eens super snel klaar!

Benodigdheden:

  • Verse rol bladerdeeg
  • Unox hotdogs
  • Unox hotdogsaus
  • Eventueel een los geklopt ei

worstenbroodjes-unox

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Giet het vocht van de hotdogs en leg de hotdogs in een stuk keukenpapier. Dep de worstjes goed droog.
  3. Rol het verse bladerdeeg uit en snijd de bladerdeeg in de lengte door.
  4. Smeer 2 eetlepels unox hotdogsaus in de lengte over de helft van het bladerdeeg. Houd de randjes van het bladerdeeg vrij, zodat daar geen saus uit kan glijden.
  5. Leg 3 hotdogs in de lengte neer, dit paste bij mij precies. Rol dan de hotdogs in het bladerdeeg.
  6. Snijd de worstenbroodjes zoals je zelf wilt. Ik heb 1 hotdog per worstenbroodje gebruikt, maar je zou de hotdog ook in stukjes kunnen snijden. Dan krijg je een echt verjaardagshapje.
  7. Doe hetzelfde met het overgebleven stuk bladerdeeg.
  8. Stop de worstenbroodjes voor 15 tot 20 minuten in de oven.
  9. De worstenbroodjes zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin zijn gekleurd en gaar zijn.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *