Quiche met chorizo en doperwten
Ik kan geen genoeg krijgen van quiches. Heerlijk, vullend en handig om de restjes in de koelkast mee op te maken! Vandaag weer een andere versie, deze had ik nog niet eerder gemaakt, maar was erg lekker.
Benodigdheden:
Dit is een quiche voor grote eters, hier eten vier studenten van.
- Quichebodem of hartige taartdeeg
- 2 bakjes roomkaas
- 500 gram crème fraîche
- 7 eieren
- 450 gram diepvries doperwten
- 200 gram diepvries broccoliroosjes
- zakje geraspte kaas
- chorizo-worst
- 2 uien
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de uien fijn en de chorizo in blokjes. Bak dit aan in een koekenpan.
- Klop de roomkaas, crème fraîche en eieren door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg de doperwten en de broccoliroosjes aan het mengsel toe en roer goed door. Schep de uien met de chorizo erbij, probeer zoveel mogelijk vet achter te laten in de pan.
- Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg, wanneer je het recept van de quichebodem gebruikt, moet je hem eerst blindbakken.
- Verdeel het mengsel over de bodem en verdeel de overgebleven kaas over de bovenkant van de quiche.
- Zet de quiche voor ongeveer 1 uur in de oven. Het kan zijn dat de bovenkant snel bruin wordt, bedek de vorm dan met aluminiumfolie.
Eetsmakelijk!
Wanneer je dit recept namaakt, zou ik het leuk vinden om een foto te zien! Je kunt mij taggen op instagram @aniekskitchen