Diner

Spaghetti aglio olio

Hier kan je mij zo blij mee maken! Een simpele spaghetti met knoflook, olijfolie, pepertje en Parmezaanse kaas. Vandaag geef ik mijn versie van de spaghetti aglio olio. 

Aglio olio

Benodigdheden:

Voor 2 personen

 •  200 gram spaghetti
 • 3/4 tenen knoflook
 • half rood pepertje
 • zout
 • olijfolie
 • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

 1. Kook de spaghetti in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. In de tussentijd snijd je het halve rode pepertje fijn, en pers je de knoflook uit.
 3. Verhit een grote scheut olijfolie in een koekenpan. Zet dit op laag vuur en voeg de knoflook en pepertjes toe. Laat de knoflook niet bruin worden, want dan wordt het bitter. Bak de knoflook en het halve pepertje rustig.
  Ik zet de pan van het vuur als ik de knoflook goed begin te ruiken. Wanneer ik de spaghetti afgiet, zet ik de pan met olijfolie, knoflook en het halve pepertje weer op een laag vuurtje. Dan kan de olie weer warm worden.
 4. Giet de spaghetti af, en verdeel de olijfolie met de knoflook en het halve pepertje door de spaghetti.
 5. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel dit over de pasta.

Eetsmakelijk!

Wanneer je dit recept namaakt, zou ik het leuk vinden om een foto te zien! Je kunt mij taggen op instagram @aniekskitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *