Diner,  Lunch

Kippensoep

Om een beetje in de soepsfeer te blijven heb ik nog een soepreceptje voor jullie! Namelijk een kippensoepje. Bij mijn ouders kregen we altijd best veel soepjes, maar voor zover ik mij kan herinneren heeft mijn moeder bijna nooit kippensoep voor ons gemaakt. Mijn moeder vindt dat kippensoep gegeten moet worden wanneer je ziek bent. Waarschijnlijk heeft zij thuis vaker kippensoep gehad dan ik….
Ondanks dat ik dus niet opgegroeid ben met kippensoep, besloot ik het een aantal weken geleden wel een keer te maken. Wanneer je een keer een drukke avond hebt is het erg makkelijk om van te voren een soepje te maken, beetje soep opwarmen en je hebt een lekker maaltje. Benieuwd hoe ik kippensoep maak? Hieronder kun je het recept lezen. 

Benodigdheden:

Voor 2l. soep

 • 2 liter water
 • 4 kippenbouillonblokjes
 • 2 uien
 • half pepertje
 • 500 gram kippendijfilet
 • 600 gram soepgroente
 • Handje vermecelli
 • Vers gemalen peper
 • Zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Snijd het halve rode pepertje en de uien fijn.
 2. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit de uien en het pepertje met een beetje zout.
 3. Voeg de soepgroente toe en bak kort mee. Voeg in de pan 2 liter water en de bouillonblokjes. Breng het water aan de kook.
 4. Als het water kookt stop je het kippendijfilet in de pan. Dit laat je ongeveer 15 minuten meekoken.
 5. Haal het kippendijfilet uit de pan en pluis het vlees met twee vorken. Gooi het vlees terug de pan in.
 6. Strooi een handje vermicelli in de pan en laat dit meekoken. Heb je geen vermicelli? Wat spaghetti kapot breken werkt ook prima.
 7. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *