Quiche Lorraine
Gisteren stond het recept van de quichebodem op mijn blog. Vandaag deel ik een recept waarbij je deze bodem gebruiken kan. Dit is mijn versie van een quiche lorraine. Je kunt deze quiche eten als avondeten, met een frisse salade ernaast. Maar je kunt dit ook als hapje op tafel zetten met een verjaardag, je kunt het namelijk ook prima koud eten.
Benodigdheden:
- Quichebodem
- 2 eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 250 gram crème fraîche
- 200 gram kruidenroomkaas
- 250 gram spekjes
- 1 prei
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de prei in kleine stukjes en spoel af onder de kraan.
- Bak de spekjes uit op een laag vuur. Haal de spekjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. In het spekvet bak je de prei even aan. Als je prei een beetje gebakken is, zet je de pan uit.
- Meng in een kom de eieren, crème fraîche, roomkaas en geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Voeg hier de prei en uitgebakken spekjes aan toe.
- Vul de quichebodem met het mengsel en zet de quiche in de oven.
- Bak de quiche 45 tot 60 minuten tot de quiche gaar is. Dit kun je checken door met een satéprikker in de quiche te prikken, komt hij er schoon uit? Dan is de quiche gaar.
Kijk na 30 minuten hoe de quiche eruit ziet, wordt hij al erg bruin? Dek de quiche dan af met aluminiumfolie.
Eetsmakelijk!