Bakken,  Taarten

Monchoutaart met mangotopping

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was echt een heel lekkere taart! Een monchoutaart met mangotopping. Door de mangotopping werd de monchoutaart niet zo zoet, maar juist lekker fris.
Normaal gesproken maak ik altijd een ‘kale’ monchoutaart, of een monchoutaart met een rode vruchtentopping. Ik had eens zin in iets anders en het werd mango. De taart werd er heerlijk fris van en was erg snel op!

Hierbij het recept voor deze monchoutaart met mangotopping.

Benodigdheden:

Voor de monchoutaart

  • Eén pak bastogne koeken
  • 150 gram (room)boter
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de mangotopping

  • 250 gram mango (ik gebruikte bevroren mango)
  • 1 theelepel citroensap
  • 60 gram suikergelei

Variatie tip:
Je zou ook ander fruit kunnen gebruiken, bijvoorbeeld mandarijn of perzik.

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Maal de bastogne koeken fijn, dit kan in een keukenmachine. Maar dit kan ook prima door de koeken in een theedoek/stevig boterhamzakje te stoppen en hier met een deegroller op te slaan, of overheen te rollen.
    Smelt de boter op een laag vuurtje, voeg hier de koekkruimels aan toe en roer goed door.
    Verdeel het mengsel in het bakblik en druk stevig aan. Nu kan de bodem in de koelkast uitharden.
  3. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf in een kom.
  4. Klop de monchou, de suiker en de vanillesuiker romig in een andere kom. Voeg hier de opgeklopte slagroom aan toe en meng goed door elkaar.
    Verdeel het monchoumengsel over de bodem en zet terug in de koelkast.
  5. Laat de mangostukjes ontdooien. Pureer de mangostukjes en het citroensap met de staafmixer.
  6. Meng het suikergelei en de gepureerde mango in een pan. Zet het op een laag vuurtje en breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel een paar minuten koken, blijf roeren in de pan.
  7. Laat de mangotopping afkoelen in de koelkast. Wanneer het mengsel koud is kan je het over de monchoutaart verdelen.
  8. Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hierna zal de taart stevig genoeg zijn en kun je beginnen met eten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eetsmakelijk!

Eén reactie

Laat een reactie achter op Niki Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *