Lunch

Pistolet met chorizo en cheddar

pistolet

Ik eet vaak afbakbroodjes. Het liefste beleg ik deze broodjes voordat ik ze in de oven doe. De laatste tijd ben ik gek op chorizo, cheddar en pesto, ik maak dan ook regelmatig deze combinatie.

Het is een super makkelijk receptje, die echt het proberen waard is!

Benodigdheden:

  • Pistolet
  • Pesto
  • Cheddar (ik gebruikte cheddar met Mexicaanse kruiden, deze was te koop bij Lidl)
  • Chorizo
  • Ui
  • Eventueel een plakje kaas
  • Satéprikker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd je pistolet open en smeer beide kanten in met pesto. Ik vind het lekker als het broodje aan elkaar ‘plakt’, ik leg dus op beide helften wat kaas en cheddar. Hierop leg ik wat plakjes chorizo en wat gesneden ui. Om ervoor te zorgen dat het broodje niet van elkaar afschuift in de oven, steek ik nog een satéprikker in het broodje.
Ik bak het broodje ongeveer 15 minuten. Ik vind bleke broodjes niet lekker en blijf altijd controleren hoe het broodje eruit ziet. Is hij nog te bleek? Dan bak ik hem wat langer, vind ik hem bruin genoeg? Dan haal ik het broodje uit de oven.

Je kunt natuurlijk ook voor andere ingrediënten kiezen. Dat is helemaal je eigen keuze.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *