Chocolate chip cookies
Er staat al een recept voor chocolate chip cookies op de website. Een aantal weken geleden hebben we (Iris en ik) een ander recept geprobeerd en deze aangepast totdat de koekjes perfect waren. Dit recept is dus nog beter dan het recept dat al online staat. Ik vind dit recept zelfs zo’n succes dat ik gisteravond de koekjes nogmaals heb gebakken en ik op dit moment bezig ben met koekje twee. Dit recept is een gegarandeerd succes!
Ingrediënten:
- 112 gram roomboter op kamertemperatuur*
- 100 gram suiker
- 45 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 188 gram bloem
- 1 tl. vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 3 gram bakingsoda
- snufje zout
- 150 gram chocolate chips (te koop bij de groothandel, maar ook bij Jumbo en AH)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter zacht en romig en voeg hierna de suikers en het vanille-extract toe. Klop dit goed door. Meng hierna het ei door het mengsel.
- Meng het bloem, zout en de bakingsoda, voeg dit bij het natte mengsel en spatel alles goed door elkaar. Voeg op het einde de chocolate chips toe en roer dit door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak twee lepels en schep koekjesdeeg uit de kom, schep dit op het bakpapier. Je kunt ook een ijsschep gebruiken. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte houdt tussen de koekjes, ze zullen namelijk gaan rijzen. Druk de koekjes licht aan, zodat ze iets platter worden en bak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 min. goudbruin en gaar. Zowel de zijkant als het midden van het koekje moet goudbruin zijn, dan zijn ze het lekkerst!
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster. De koekjes zijn heel zacht en breekbaar als zij uit de oven komen, wanneer zij volledig afgekoeld zijn kun je ze eten.
* Komt de roomboter direct uit de koelkast? Rasp de roomboter dan met een blokrasp, hierdoor komt de boter sneller op kamertemperatuur en kun je dus eerder beginnen.