Bakken,  Hartig,  Snacks

Italiaanse kaasstengels

Tijdens verjaardagen zet ik het allerliefst zelfgemaakte hapjes op tafel. Ik ben gek op kaasstengels, maar lust die kant en klare kaasstengels uit de winkel niet zo graag. Gelukkig is het heel simpel om zelf kaasstengels te maken en daarbij kost het ook niet heel veel tijd. Met een paar ingrediënten ben je al klaar. Heb je een keer een plakje bladerdeeg over? Ook dan is het heerlijk om de kaasstengels te maken!

Benodigdheden:

  • Bladerdeeg
  • Ei
  • Geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de bladerdeeg in smalle reepjes, ik haal ongeveer vijf stengels uit één plakje bladerdeeg en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Klop het ei los en smeer dit over het bladerdeeg.
  4. Strooi wat geraspte en Parmezaanse kaas over het bladerdeeg.
  5. Voeg als laatste wat Italiaanse kruiden toe aan de kaasstengels.
  6. Bak de Italiaanse kaasstengels in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *