Macaronisalade met serranoham
In de zomer sta ik niet graag lang in de keuken, ik vind het daar veel te warm voor. Hierdoor maak ik altijd snelle gerechten in de keuken of maak het eten al klaar in de ochtend. Een koude pastasalade is hier perfect voor. Je kunt het van te voren maken en bent snel klaar. Twee vliegen in één klap. Kun je zelf genieten van het mooie weer, of de koelte zoeken in huis. Heb je macaroni salade over? Ook als lunch is het erg lekker.
Benodigdheden:
- 200 gram macaroni
- 1 rode paprika
- 6 lente-uitjes
- 1 pakje feta
- plakjes serranoham
- geroosterde pijnboompitten
- 70 gram mayonaise
- 70 gram yoghurt
- 3 tl Groningse mosterd
- 1,5 tl honing
- Zout
- Peper
- Eventueel suiker
Bereidingswijze:
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel hierna af met koud water.
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan op een laag vuurtje. Blijf erbij, pijnboompitten verbranden snel!
- Snijd in de tussentijd de paprika en lente-ui klein.
- Meng in een schaaltje de mayonaise, yoghurt, mosterd en honing. Breng op smaak met zout en peper, vind je de saus te zuur? Voeg dan wat suiker toe.
- Mix de macaroni met de paprika, lente-ui en de saus.
- Snijd de feta in kleine stukjes, of verkruimel met je handen. Meng dit ook door de macaroni salade.
- Verdeel als laatste de plakjes serranoham en de geroosterde pijnboompitjes over de macaroni salade.
Eetsmakelijk!